Articles @ www.deleidsekaaskoe.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

De boerenkaas fietsroute

De boerenkaasroute - een fietsroute langs unieke streekproducten-

Zoeterwoude ligt in een weids en groen gebied waar je nog kunt genieten van het echte boerenleven. In de Gouden Eeuw ontstonden er rond Leiden een groot aantal veeteeltbedrijven; Zoeterwoude telde in die periode zo’n zestig kaasboeren. Tegenwoordig zijn er nog altijd negen zuivelboerderijen in de gemeente waar authentieke boerenkazen bereid worden.

De Boerenkaasroute is 20 km lang en de perfecte manier om het agrarisch veenweidegebied van Zoeterwoude te ontdekken. Deze proef- en beleefroute brengt je langs ambachtelijke kaas-, ijs- en zuivelboerderijen. Al fietsend kun je genieten van oer-Hollandse vergezichten, weidevogels en bloemrijke bermen. Panelen en audionetics langs de route geven je meer informatie over boerenkaas, biodiversiteit, weidevogels en de bijzondere geschiedenis van dit gebied. En heb je onderweg zin in wat lekkers? Stop dan bij een van de boerderijen langs de route voor een kopje koffie, lunch of verse zuivel.

Klik op de gele knop voor meer informatie over de Boerenkaasroute, de locaties aan de route en al het andere moois in en om Zoeterwoude.

Boerenkaas route

    Zuivelboerderij De Leidse Kaas Koe: Boerenkaas, Leidse Kaas en zuivel uit Zoeterwoude.