Articles @ www.deleidsekaaskoe.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Onze atleten

Wij zeggen: “Goed voor je koe is goed voor de kaas”. Voor elke kilo kaas is 12 liter melk nodig. Elke dag zetten we ons met alle plezier in om onze ‘Leidse Kaas Koeien’ het leven zo goed mogelijk te maken. Onze atleten leveren een bijzondere prestatie.


Boerenkaas koeBoerenkaas koeKoeKoeien op stalLeidse Kaas KoeLeidse kaas koe neusLeidse kaas koeien in de weide

We hebben 110 koeien, die ieder 2 keer per dag 1,5 uur worden gemolken. Ze eten en herkauwen de hele dag door. Ze zijn continu ‘aan het werk’: Voor de kaas- en zuivelliefhebber.

We investeren elke dag weer en zijn gericht op goede voeding en welzijn van onze dieren. De koeien eten per dag 30 kilo (kuil)gras, 5 kilo snijmaïs, aanvullend bix voor vitaminen en mineralen en drinken minimaal 100 liter water.

En dat allemaal om onze Leidse kaas, andere 30+ kazen en de ‘ volvette’ 48+ kaas te kunnen maken!

Over ons

Wij zijn Theo en Ina Versteegen. We genieten elke dag van de prachtige omgeving waar we wonen en werken, in Het Groene Hart van Holland. Bij ons treft u nog de authentieke Hollandse polders en prachtige vergezichten.

Theo en Ina VersteegenKaasboerderij entree

Theo heeft altijd op de zuivelboerderij gewoond en gewerkt. Zijn ouders Jan en Barrie zijn begonnen met zelf Leidse kaas te maken. Theo verzorgde de koeien en het melken.

Sinds 1986 is Ina bij Theo op de boerderij gaan wonen.

Ina: “Ik was al 10 jaar bezig met het bereiden van kaas. We zagen er samen uitdaging in om de bijzondere Boeren Leidse Kaas te gaan maken. Dit zeker omdat deze kaassoort niet veel gemaakt werd, een uniek streekproduct is en we er zelf ook gek op waren”.

Theo: “Er kwam steeds meer vraag naar 30+ kaas, onder andere vanwege het lage vetgehalte. Vol trots openden we in 2006 op ons erf onze eigen winkel en sindsdien is hij niet meer weg te denken”.

“Het is altijd fijn als er bezoek in onze kaas- en zuivelwinkel is. Een praatje is belangrijk om op de hoogte te blijven en we vernemen graag uw wensen!”

Zuivelboerderij De Leidse Kaas Koe: Boerenkaas, Leidse Kaas en zuivel uit Zoeterwoude.